Skip to the content

Ballet

Aalborg Kulturskoles Ballet-linje tilbyder professionel undervisning i klassisk ballet både for dig, der drømmer om en karriere som balletdanser, og for dig, som bare gerne vil lære ballet for sjov.

Undervisningen er for elever fra 6 år og opefter. Fra 8-års alderen kan du søge optagelse på Talentlinjen, der også indgår i et samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletskolens primære underviser Peter Brandenhoff, er godkendt underviser af Det Kongelige Teater, samt certificeret ABT-NTC Primary-7 underviser.

Ballet Øvede

Ballet Øvede er for dig som har danset ballet i mindst to år og har en forståelse for basis klassisk ballet teknik og terminologi.

Ballet 3 er for 10-12 årige. Ballet 3 fortsætter med at udbygge teknik og trinsprog fra Ballet 2. Der begyndes på forberedende tåspids arbejde for pigerne (skal godkendes af underviseren) og Bournonvillestilen introduceres. Ballet 3 træner teknik 2-3 gange om ugen og har en særskilt tåspids lektion 1 gang om ugen.
Ballet 4 er for øvede fortsættere fra 12 år og op. På Ballet 4 bliver eleverne udfordret yderligere med komplekse trinsammensætninger og musikalske rytmer i form af Bournonville øvelser. Der arbejdes mere med tåspids i teknik timerne og klassisk/Bournonville repertoire. 
Ballet 4 træner 4 gange om ugen og har desuden weekend workshops/prøver på udvalgte lørdage og/eller søndage i løbet af året. 
Elever fra 12 års alderen, som ikke har danset ballet før bliver startet på en kombination af Ballet 3 og Ballet 4. Kombinationsskemaer aftales med underviseren på forhånd og kan ændres løbende.
Ballet 5 er for seriøse elever fra 13 år og opefter. 
Ballet 5 træner 5 gange om ugen i klassisk ballet teknik, tåspids teknik Bournonville teknik, spring teknik og repertoire.
Der vil på udvalgte weekender i løbet af året være undervisning/workshops/prøver på lørdage og/eller søndage.

Ballet 3  Øvede 10+ år - 2-3 gange om ugen (med tåspids 4 gange/ugen)
Ballet 4  Øvede 11+ år - 4-5 gange om ugen
Ballet 5 Øvede 13+ år min 4 gange om ugen


Ballettøj kan købes hos Balletbutikken i Århus. Links til dragter og skørter er herunder. Sko, trikot m.m er det bedst at tale direkte med Balletbutikken om.
PIGER: Dragt, trikot, skørt, lyserøde balletsko, hvide ankelsokker
Ballet 3
Ballet 4
Ballet 5 Grøn dragt og skørt - desuden frit valg af sekundær dragt og skørt
DRENGE
Ballet 2-3 Sorte/Mørkeblå cykelshorts – hvid t-shirt/body – hvide ankelsokker - hvide balletsko
Ballet 4-5 Grå trikot – hvid t-shirt/Body – hvide ankelsokker - hvide balletsko


Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld