Skip to main content Skip to footer

Pianister i Nord 2024

Planlægningen af dette års PiN-konkurrence er i fuld gang.
Den vil blive afviklet i efteråret 2024, hvor vi satser på at kunne udvide konceptet.

Vi offentliggør nærmere detaljer og tilmeldingen efter den 1. juni.

Baggrund

Hensigten med konkurrencen er at styrke opmærksomheden og det faglige fællesskab omkring unges klassiske klaverspil og på sigt hæve det musikalske niveau blandt unge pianister. Vi håber, mange klaverelever fra hele Danmark vil deltage, og at konkurrencen for dem vil være en kilde til ekstra motivation og glæde ved musikken.  

Når unge musikere forbereder sig til at spille ved en konkurrence, oplever de fleste, at arbejdet med musikken skifter karakter og bliver mere målrettet, og ens musikalske kunnen flytter sig typisk betragteligt i løbet af den proces. 

Den unge pianist vil lære en masse om sig selv, sine arbejdsrutiner og om at skulle præstere i en mere udfordrende situation. Typisk øver man sig ganske enkelt mere. Som ”belønning” for deltagelse i konkurrencen får deltagerne således det, at man nu er en dygtigere og mere erfaren musiker, end man var for få måneder siden. Dette er vel at mærke en belønning, alle deltagere får med sig, uanset om præstationen præmieres af dommerne eller ej. 
 
Vi har besluttet, at repertoiret i konkurrencen skal være en særlig udfordring til deltagerne. Dette er for at opfordre elever til at lære nye og musikalsk udviklende værker, hellere end at elever spiller de samme stykker, de har spillet i meget lang tid. I konkurrencens første udgave var temaet wienerklassiske sonater, anden udgave var Bach, Beethoven og danske komponister, og den seneste konkurrence havde Chopins musik som tema. 

I 2024 vil vi udvide konceptet - nærmere detaljer følger efter den 1. juni.

Vi håber, at konkurrencedagen vil give anledning til, at klaverelever møder andre unge, som deler samme interesse. Dette kunne blive begyndelsen på nye venskaber og et stærkere fællesskab omkring musikken. 

 

Lokation

Musikkens Hus
Klassisk Sal, niv. -3
Musikkens Plads 1
9000 Aalborg

og

Nordkraft,
Koncertsalen, Niveau 7
Teglgårds Plads 1
9000 Aalborg

 

Præmier

Gruppe C
Information følger

Gruppe B
Information følger

Gruppe A
Information følger

Jury

  • Følger
  • Følger
  • Følger

Styregruppe

  • Palle Vang, souschef og leder af klaverfaggruppen ved Aalborg Kulturskole
  • Maria Eshpai, koordinator for klassisk linje ved MGK Nord
  • Ide Bundgaard, afdelingsleder for klassisk musik ved Aalborg Kulturskole
  • Danuta Michalak, repræsentant for klaverfaggruppen
  • Sarah Nielsen, administrator ved Aalborg Kulturskole
     

Kontakt

E-mail: pianisterinord@aalborg.dk