Skip to the content

Ballet

Aalborg Kulturskoles Ballet-linje tilbyder professionel undervisning i klassisk ballet både for dig, der drømmer om en karriere som balletdanser, og for dig, som bare gerne vil lære ballet for sjov.

Undervisningen er for elever fra 6 år og opefter. Fra 8-års alderen kan du søge optagelse på Talentlinjen, der også indgår i et samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletskolens primære underviser Peter Brandenhoff, er godkendt underviser af Det Kongelige Teater, samt certificeret ABT-NTC Primary-7 underviser.

Ballet Fortsætter

Fortsætter betyder at du har har danset ballet før enten på Kulturskolen eller andetsteds.


Ballet 2 er for 9-11 årige. På Ballet 2 læres korrekt klassisk positur og placering.  Hold undervisning 12-18 elever. Der er mulighed for at komme en eller to gange om ugen, afhængigt af plads.
Ballet 3 er for 10-12 årige. Ballet 3 fortsætter med at udbygge teknik og trinsprog fra Ballet 2. Der begyndes på forberedende tåspids arbejde for pigerne (skal godkendes af underviseren) og Bournonvillestilen introduceres. Ballet 3 træner teknik 2-3 gange om ugen og har en særskilt tåspids lektion 1 gang om ugen.
Ballet 4 er for øvede fortsættere fra 12 år og op. På Ballet 4 bliver eleverne udfordret yderligere med komplekse trinsammensætninger og musikalske rytmer i form af Bournonville øvelser. Der arbejdes mere med tåspids i teknik timerne og klassisk/Bournonville repertoire. 
Ballet 4 træner 4 gange om ugen og har desuden weekend workshops/prøver på udvalgte lørdage og/eller søndage i løbet af året. 
Elever fra 12 års alderen, som ikke har danset ballet før bliver startet på en kombination af Ballet 3 og Ballet 4. Kombinationsskemaer aftales med underviseren på forhånd og kan ændres løbende.

Ballet 2: Fortsætter - 9-10 år - 1-2 gange om ugen
Ballet 3: Fortsætter - 10-12 år - 2-3 gange om ugen (med tåspids 4 gange/ugen)
Ballet 4: Fortsætter 12+ år -  4-5 gange om ugen


Ballettøj kan købes hos Balletbutikken i Århus. Links til dragter og skørter er herunder. Sko, trikot m.m er det bedst at tale direkte med Balletbutikken om.
PIGER: Dragt, trikot, skørt, lyserøde balletsko, hvide ankelsokker
Ballet 2
Ballet 3
Ballet 4
DRENGE
Ballet 2-3 Sorte/Mørkeblå cykelshorts – hvid t-shirt/body – hvide ankelsokker - hvide balletsko
Ballet 4 Grå trikot – hvid t-shirt/Body – hvide ankelsokker - hvide balletsko

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld