Skip to the content

Ballet

Aalborg Kulturskoles Ballet-linje tilbyder professionel undervisning i klassisk ballet både for dig, der drømmer om en karriere som balletdanser, og for dig, som bare gerne vil lære ballet for sjov.

Undervisningen er for elever fra 6 år og opefter. Fra 8-års alderen kan du søge optagelse på Talentlinjen, der også indgår i et samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletskolens primære underviser Peter Brandenhoff, er godkendt underviser af Det Kongelige Teater, samt certificeret ABT-NTC Primary-7 underviser.

Tilmelding Optagelsprøve Talent Ballet

BALLET TALENTCENTER

Aalborg Kulturskoles Ballet Talentcenter er et professionelt elite undervisningsforløb i klassisk ballet. Det består af to sammenhængende grene, hvoraf den ene gren er i samarbejde med Den Kongelige Ballets Talentcentre.

Man kan søge optagelse på dem enkeltvis eller sammen. En bestået optagelsesprøve til DKT’s program sikrer automatisk en plads på Aalborg Kulturskoles Talent program. Dog kan man godt blive optaget på Aalborg Kulturskoles Talent program uden at skulle bestå DKT’s optagelsesprøve. Talent Ballet modtager 36 ugers undervisning om året og man skal bestå en optagelsesprøve afholdt i foråret. Alle elever træner fælles på hverdagene. Talent Ballet træner desuden separat på udvalgte lørdage.

Der er mødepligt for Talent Ballet - dog med sygdom undtaget.


Optagelsesprøve til Talentcenteret:

Lørdag den 28. august 2021 kl. 9.00 Turbinesalen, Aalborg Kulturskole, Nordkraft niveau 3 (op ad den store hovedtrappe)


Til DKT-BS Talent program afholdes der optagelsesprøve for børn, der på tidspunktet for afholdelse af optagelsesprøven, går i 1.- 4. klasse. 
Til AKS Talent Ballet afholdes der prøve for elever fra 9 år og opefter. 

Hvis man bliver optaget på talentholdet, skal man være indstillet på at træne minimum 3 gange om ugen i Aalborg (også på lørdage) samt deltage og medvirke i Talent Ballet arrangementer. For DKT Talenthold vil der desuden være obligatoriske besøg til Det Kgl. Teater i København.

Der er mødepligt til den skemalagte undervisning for Talentholdene.


PRAKTISK OM OPTAGELSESPRØVEN

  • Mødetidspunkt: Senest 8:45. Ansøgere melder ankomst foran Turbinesalen og får tildelt et nummer, som skal sættes på tøjet.
  • Påklædning: Stramtsiddende tøj, hvor det er muligt at se kroppen. Badedragter, stramme tights eller shorts er gode, hvis man ikke har en balletdragt. Kjoler, skørter, balletdragter med tutu eller skørt påsat er ikke acceptable. Vi skal kunne se ansøgerens fod, så tights eller strømpebukser skal være uden fødder.
  • Ansøgerne inddeles i hold á max 10 og lukkes ind gruppevis.
    •  I tilfælde af mere end 2-3 grupper bedes man indstille sig på, at der kan forekomme ventetid og vente udenfor Turbinesalen til ens gruppe kaldes ind.
  • Prøven varer ca. 30 minutter pr. gruppe. Kun ansøgere bliver lukket ind i salen, ledsagere skal vente udenfor til ens gruppe er fri.
  • DKT' s fysioterapeut skal tjekke ansøgernes fysik så man skal være opmærksom på at blive berørt (ben, fødder, ryg, skuldre, hoved). Derefter er der en kort danseprøve, hvor vi bl.a. tester børnenes musikalitet og motorik. 
  • Optagelse på DKT’s program sikrer automatisk en plads på Aalborg Kulturskoles Talent program. Dog kan man godt søge og blive optaget på Aalborg Kulturskoles Talent program separat fra DKT.
  • Endelig optagelse bekræftes på mail hurtigst muligt efter prøven. En bestået optagelsesprøve er altså ikke nødvendigvis lig med optagelse, da det afhænger af antallet af beståede børn sammenholdt med antal ledige pladser.Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld