Skip to the content

Ballet

Aalborg Kulturskoles Ballet-linje tilbyder professionel undervisning i klassisk ballet både for dig, der drømmer om en karriere som balletdanser, og for dig, som bare gerne vil lære ballet for sjov.

Undervisningen er for elever fra 6 år og opefter. Fra 8-års alderen kan du søge optagelse på Talentlinjen, der også indgår i et samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletskolens primære underviser Peter Brandenhoff, er godkendt underviser af Det Kongelige Teater, samt certificeret ABT-NTC Primary-7 underviser.

Ballet Begynder

Begynder er for dig som ikke har gået til ballet før, men har lyst til at prøve.

Ballet 2 er for begyndere fra 9 år. På Ballet 2 læres korrekt klassisk positur og placering.  Hold undervisning 12-18 elever. Der er mulighed for at komme en eller to gange om ugen, afhængigt af plads.
Aldersgruppe: 9 -11 årige begyndere
Ballet 3 fortsætter med at udbygge teknik og trinsprog fra Ballet 2. Der begyndes på forberedende tåspids arbejde for pigerne. Der trænes minimum 2 gange om ugen, med mulighed for at træne op til 4 gange om ugen.
Aldersgruppe: 10 år (fortsættere) til 12 år (begyndere)
Ballet 4 er for øvede fra 11 år og begyndere fra 13 år. På Ballet 4 forøges trinsproget yderligere og der arbejdes mere med tåspids. Der trænes minimum 3 gange om ugen med mulighed for at træne op til 5 gange om ugen. Ballet 4 forudsætter et kundskab til basis ballet teknik og terminologi. Begyndere har muligheden for at kombinere træning mellem Ballet 3 og Ballet 4.


Anbefalet hold og alder:
Ballet 2: 9-10 år - 1 gang om ugen
Ballet 3: 11-13 år 2 gange om ugen
Ballet 4: 13-15 år 2-3 gange om ugen

Ballettøj kan købes hos Balletbutikken i Århus. Links til dragter og skørter er herunder. Sko, trikot m.m er det bedst at tale direkte med Balletbutikken om.
PIGER: Dragt, trikot, skørt, lyserøde balletsko, hvide ankelsokker
Ballet 2
Ballet 3
Ballet 4
DRENGE: Sorte/Mørkeblå cykelshorts – hvid t-shirt/body – hvide ankelsokker - hvide balletsko
Ballet 2-3 

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld