Skip to the content

Ballet

Aalborg Kulturskoles Ballet-linje tilbyder professionel undervisning i klassisk ballet både for dig, der drømmer om en karriere som balletdanser, og for dig, som bare gerne vil lære ballet for sjov.

Undervisningen er for elever fra 6 år og opefter. Fra 8-års alderen kan du søge optagelse på Talentlinjen, der også indgår i et samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole.

Balletskolens primære underviser Peter Brandenhoff, er godkendt underviser af Det Kongelige Teater, samt certificeret ABT-NTC Primary-7 underviser.

Ballet 1/MBF (0.-2. klasse)

Ballet 1 / MBF

Musik, Ballet & Fordybelse tilbydes i Nordkraft for 0-2. klasser.

Undervisningen er indgangen til dansen og musikkens verden.

Ballet 1/MBF er delt op i tre forbundne niveauer. Hold A løber de første 18 uger og fortsætter til Hold B de næste 18 uger det første år. Hold C er et 36 ugers forløb det andet år.

I undervisningen får eleverne mulighed for at opleve glæden ved at sætte musik i bevægelse samt fordybe sig i dansens og musikkens grundsten.
Målet er at fremme båden lysten og at give grundlæggende forudsætninger for at beskæftige sig med ballet og musik fremover hos det enkelte barn og i fællesskabet.

Eleverne lærer grundbegreber som kropsforståelse, koordination, puls, rytme, form, dynamik at kende gennem forskellige musikalske aktiviteter. Vi vil arbejde med dans, sang, improvisation og musikforståelse.
En vigtigt del af balletundervisningen indebærer at eleverne skal være omklædt til dansetøj og være ens påklædt.

Ballettøj kan købes hos Balletbutikken i Århus. Links til dragter og skørter er herunder. Sko, trikot m.m er det bedst at tale direkte med Balletbutikken om.
PIGER: Dragt,  ugerstrikot,, lyserøde balletsko, hvide ankelsokker
Sko og trikot er bedst at tale direkte med Balletbutikken om for at sikre den rette størrelse.


Hold A: 0. - 1. klasse (begyndere)
Hold B: 0 - 1.klasse (fortsættere)
Hold C: 2. klasse (fortsættere)

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld