Velkommen til Kulturskolebrevet – nyhedsbrev for Aalborg Kulturskole. Har du problemer med at læse brevet - Klik her» 

Kulturskolebrevet udsendes til alle Aalborg Kulturskoles elever, deres forældre og Kulturskolens samarbejdspartnere 4 gange årligt i september, november, februar og april.

aalborgkulturskole.dk kan du læse mere om kulturskolen – og på vores Facebookside kan du altid læse om Aalborg Kulturskoles aktuelle events og arrangementer for, med, og af vores mere end 5.000 elever.

 

  
  Kulturskolelederen har ordet: 

 Mozarteffekten?

Når vi spørger vores brugere (elever og forældre) om, hvorfor de vælger Kulturskolens tilbud, er svarene mange. Det handler om lyst, glæde, fascination og ambition om at lære at spille et instrument, at stå på en scene, at spille teater, at udtrykke sig gennem billedkunst, dans, teater og musik. Og det handler om, at have en meningsfuld og udviklende fritidsinteresse sammen med andre – eller som det udtrykkes i Aalborg Kulturskoles formål: ”At vi medvirker til elevernes personlighedsudvikling, så de forstår sig selv som en del af et fællesskab.”

På Kulturskolen arbejder vi med at uddanne og danne vores elever, så de har de bedste forudsætninger for en livslang og aktiv deltagelse i kulturlivet – både som udøvere og som publikum. På den måde bidrager Kulturskolen til hele kulturlivets økosystem, dvs. at vi har et rigt og levende kulturliv med både højde og bredde – lokalt i Aalborg Kommune og nationalt i Danmark.

Men gennem mange år har vi også været optaget af det som vores fag også gør herudover. Eller sagt med andre ord: Hvad er sideeffekterne - eller bivirkningerne (om man vil) ved, at børn beskæftiger sig med de kulturelle og kunstneriske fag.

Læs videre»

 Børn & Unge Topmøde 2017

KL afholder i disse dage - den 2. og 3. februar - Børn og Unge Topmøde i Aalborg Kongres- og Kulturcenter. 

Til mødet deltager 1.500 folketings- og byrådspolitikere, embedsfolk, forskere m.m. for at diskutere politikker på børne- og ungeområdet.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Aalborg Kulturskole deltager med kulturel underholdning i form af musik og ballet. 
 

Her er det kulturskolens SSB-hold fra Sofiendalskolen, der optræder sammen med nogle af vores dygtige lærere.

 

Ballet talentholdet gav prøver på 'En Verden af Slik', med musik af kulturskolens Malene Horsfeldt. 

 

Tilmelding til kulturskolen kan ske fra onsdag den 1. marts til og med tirsdag den 18. april 2017. Al tilmelding foregår online via vores hjemmeside KLIK HER»

 

 Tilmeldingsfrist TGK
 


Hvis du ønsker at prøve kræfter med optagelsesprøven til Aalborg Talentakademis teater og skuespillerlinje - TGK - er der ansøgningsfrist den 27. marts

Selve optagelsesprøven finder sted lørdag den 22. april

TGK er for unge imellem 14 og 25 år og sigter på at forberede til videregående uddannelser inden for scenekunst. 

På TGK bliver du undervist af professionelle, aktive skuespillere. 

Du kan læse mere om TGK her»

 Stor interesse for MGK

For fjerde år i træk oplever MGK stigende tilmeldinger til optagelsesprøverne. Denne gang er der tale om en markant stigning fra 50 ansøgere i 2016 til 69 ansøgere i år - en stigning på hele 38 %. 

Optagelsesprøverne finder sted i uge 13.
 

 Fællesudstilling på Utzon
 Kulturskolens billedkunstelever afholder i år den årlige fællesudstilling på Utzon Center. Her udstiller 600 elever deres arbejde med portrættet.

Opgaven har været at lave et portræt af en person som de har mødt i virkeligheden – eller et selvportræt.

Vi kommer til at se portrætter udført med mange forskellige materialer, teknikker og i forskellige stilarter.

Lige nu er alle i gang med de indledende øvelser og skitser.

Fernisering finder sted søndag den 26. marts kl. 11-16.

Der vil være musikindslag i løbet af dagen.

Udstillingen kan ses til og med tirsdag den 18. april.