Kulturskolebrevet november 2018
Se brevet i din browser
Elever spiller blæserinstrumenter
Klargøring af instrumenter
Dybe toner på Vejgaard Østre - skoleprojekt

På Vejgaard Østre Skole er musiklokalet en time om ugen fyldt med toner, der normalvis ikke høres i skolernes musiklokaler. I forbindelse med Åben Skole har vi nemlig sammen med skolens kastet os over nogle instrumenter, som de færreste børn kender navnet på.

Vi har i forvejen skoleprojekter i form af blæserorkestre på Mellervangskolen og Sct. Mariæ Skole, men til forskel fra disse bliver der på Vejgaard Østre i denne tid udelukkende dyrket instrumenter fra den dybe ende af blæsergruppen, nemlig althorn og altbasun for 3. klasses vedkommende og euphonium og tenorbasun i 6. klasse.

Klargøring af instrumenter 2
Vi har gravet dybt i vores instrumentdepot, for at man på gangen uden for musiklokalet på Vejgaard Østre kan blive mødt af denne lidt utraditionelle samklang af dybe instrumenter. Derudover har vores teknisk servicemedarbejder Claus været i gang med vaskespand og pudseklud for at gøre instrumenterne spilbare.

Eleverne bliver undervist af Inge-Marie – som ud over at være klassens musiklærer også er Kulturskolens kontaktlærer på skolen – og vores blæserundervisere Ida og Jonas. Dermed er der ikke tvivl om, at det er kvalificeret og inspirerende undervisning eleverne indkasserer.

Så måske vi også i fremtiden kommer til at høre disse spændende instrumenter for fuld udblæsning.
ASO logo
Elever er solister i Aalborg Symfoniorkester

Sidste uge var særlig spændende for nogle af vores klassiske musikelever. De fik nemlig smagt på, hvad det vil sige at være en del af et symfoniorkester - nogle af dem endda som solister. 
  
Elever fra Talentklassen og MGK på kulturskolen har fået denne unikke mulighed ved at deltage i en regional konkurrence, afholdt af symfoniorkestret i samarbejde med kulturskolen. Konkurrencen blev vundet af to af vores MGK-elever - Johan og Justin - der blev vurderet til at være dygtige nok, til at prøve kræfter med solistrollen.

Henrik Vagn Christensen, der er dirigent ved koncerterne, er imponeret af de unge musikers niveau og indsats. - Det er helt fantastisk, at de som gymnasieelever allerede er så dygtige, og har modet til at stille sig op og levere det de gør, fortæller han. - Derudover klarer de sig fint i det høje tempo, som man i et orkester arbejder i, uddyber han. 

Eleverne spillede til skolekoncerterne, der er et samarbejde imellem Aalborg Kulturskole og Aalborg Symfoniorkester, hvor kommunens skoler inviteres til koncert i Musikkens Hus. I forlængelse af dette afholdes der også en familiekoncert. Denne offentlige Halloween-koncert fandt sted i lørdags. 

Johan

Udover de to solister fik også fire af kulturskolens elever plads i orkesteret ved koncerterne, samt to elever der lyttede med i praktikroller.

Dirigenten fremhæver også det stærke samarbejde imellem Aalborg Kulturskole og Aalborg Symfoniorkester. - Jeg må sige, at dette unikke samarbejde imellem kulturskolen og symfoniorkestret lover godt for de danske orkestres fremtid, fortæller han.
Henrik hæfter sig ligeledes ved, at det er en ganske unik mulighed for eleverne at deltage ved koncerter sammen med et professionelt symfoniorkester. - Jeg håber, at de alle suger til sig, og at oplevelsen skærper deres appetit på at forfølge en drøm som klassisk musiker, slutter han. 

Syv Dødssynder - Talentakademiets fællesforstilling '18

Velkommen til en fandens fyrig cabaret!
Et sansebombardement af sang, drama, performance og saftig jazz-rock med dæmoniske engle, en doven buddhist, grådige guldgravere, hovmodige ballonpustere, en begæret mannequin, fråsende lagkager, vrede kuffertsvingere, misundelige griseøjne og en flok sejt svedende musikanter... 

Endnu engang er nogle af de dygtigste inden for musik, billedkunst og teater i alderen 15-25 år samlet på Teater Nordkraft for denne gang at skabe en musikalsk forestilling med sang, drama, performativ billedkunst og ny-komponeret jazz-rock.

Aalborg Talentakademi inviterer publikum ind i et univers, der både er forførende og frastødende, smukt og grimt, tragisk og morsomt. En frodig kavalkade af sanselighed, rytmer og lækker musik.

Billetter til 50 kr. kan købes igennem Aalborg Talentakademis hjemmeside.

Takstændringer

I Aalborg Kommunes budget for 2019 har Byrådet besluttet, at Kulturskolens takster stiger med 5 % ved årsskiftet.

Alle øvrige betalingsregler, søskenderabat og mulighed for friplads er ikke ændret. De oplyste takster er pr. måned i 10 måneder og elevbetalingen opkræves i 4 rater i henholdsvis oktober, december, marts og juni.

Se regler mv. her

Kulturskolens takster besluttes af Byrådet – og ved tilmelding til Kulturskolen gør vi altid opmærksom på, at priserne er med forbehold for eventuelle takstændringer, som Byrådet beslutter.

FN's Børnekonvention fejrer fødselsdag

Den 20. november 1989 blev Børnekonventionen vedtaget.
Det vil Aalborg Kulturskole gerne være med til at fejre, og vi deltager i Barndrømmens stort anlagte markering af dagen. 

Se programmet for dagen herunder:

Facebook
Facebook
Web
Web
E-mail
E-mail
Du kan afmelde information fra kulturskolen på din profil på www.speedadmin.dk. Log ind, vælg 'Stamdata' -> 'Rediger' og sæt flueben i 'Kulturskolebrevet fravalgt'
Har du brugt din mail på dit barns profil, skal du også afmelde Kulturskolebrevet her.

Aalborg Kulturskole | Aalborg Kommune | Teglgårds Plads 1 | 9000 Aalborg