Mellervang Big Band

Torsdag d. 1. september 2016 var en helt særlig dag for 4. årgang på Mellervangskolen. Her lød startskuddet nemlig til Mellervangskolens Big band, som er et nyt samarbejde mellem Mellervangskolen og Aalborg Kulturskole, hvor alle elever på 4. årgang får undervisning på saxofon, basun, cornet, bas, trommer eller guitar sådan at der med tiden kan opbygges et big band med rytmegruppe på skolen.  Undervisningen gennemføres i samarbejde af lærere fra både skole og kulturskole.

Projektet er blevet til på initiativ af tre af Mellervangskolens musiklærere og udviklet i samarbejde med lærere på Aalborg Kulturskole. Ambitionen er at udvikle det enkelte barns kompetencer på områder, hvor vi ved at det at spille et instrument kan gøre en forskel for børn. F.eks. i forhold til koncentrationsevne, stresshåndtering og selvopfattelse. 

Mellervangskolen har førhen været kendt for et levende musikmiljø, men i de senere år har Kulturskolen haft få elever på skolen, og vi håber at Mellervangskolens big band kan være med til at skabe nye fællesskaber på skolen med udgangspunkt i musikken. 

 

 

 

Mellervangskolen gør musikalsk comeback - indslag i TV2-Nord

 

Mellervang Big Band - 5. årgang optræder for 2000 publikummer i Aalborg Hallen i november 2017