Skip to main content Skip to footer

Fem gode grunde til at synge med dit barn

 • Sang kan lette hverdagen
  Sang kan bruges i de fleste hverdagssituationer og kan hjælpe barnet til at forstå, hvad der nu skal ske. Hjemme kan sangen bruges ved f.eks. badning, leg, trøst og ved sovetid.

 

 • Musik styrker hjerneudviklingen
  Forskning viser, at når vi beskæftiger os med sang og musik, aktiveres store dele af hjernen. Forskellige hjerneområder kobles sammen, og hjerneudviklingen styrkes. Dette er godt for barnets læring og generelle udvikling. Nogle siger ligefrem, at der starter et festfyrværkeri i hjernen når man udøver musik.

 

 • Musik styrker tilknytning og fællesskab
  Når vi synger sammen, er alle en del af fællesskabet. Kroppen producerer tilknytningshormonet oxytocin og lykkehormonet dopamin, og reducerer samtidig stresshormonet kortisol. Det gør os rolige og trygge, og sangen skaber følelser som styrker den nære tilknytning.

 

 • Musik styrker sprogudviklingen
  Sange og remser stimulerer barnets sprogudvikling

  Sang og musik fremmer lytning og evnen til at opfatte sproglyde og tale. Sangteksterne bidrager til at ord lettere lagres i hukommelsen. Der findes faktisk tre specielle områder i hjernen som på forskellige måder bearbejder både musik og sprog.

 

 • Musikalitet
  Vi er født med evnen til at udtrykke os gennem sang, rytme og bevægelse
  Barnet kommer til verden med musikalsk behov. Vi bidrager til en sund og god udvikling ved at tilfredsstille disse behov. Syng sange du selv kan lide, ingenting er rigtigt eller forkert. Børn er modtagelig for mange typer musik.

  Det er også fint at danse med barnet nusse til rolig, indspillet musik. Følg med i barnets reaktioner og vælg musikaktiviteter som barnet trives med. At få dans og musik med i ”Kosten” styrker trivsel og vækst.